Німеччина встановила правила на 9 травня, які викликали в росіян в істерику

image
Резонанс / 08.05.2024 18:43

Поліція Берліна заборонила російську символіку на радянських меморіалах

З нагоди відзначення закінчення Другої світової війни 8 і 9 травня правоохоронці Берліна оприлюднили правила, які стосуються радянських меморіалів у місті та на його найближчих околицях. Про це повідомляє RBB24.

Німеччина встановила правила на 9 травня, які викликали в росіян в істерику

Німеччина заборонила георгіївські стрічки на 9 травня (фото з відкритих джерел)

Зокрема, представники поліції Берліна забороняють демонструвати російську символіку під час пам’ятних заходів, які пройдуть 8 та 9 травня з нагоди 79-ї річниці перемоги над фашизмом. Це прапори Росії, георгіївські стрічки та інша символіка, що має відношення до вторгнення РФ в Україну.

"Правила застосовуються до радянських меморіалів у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайде, а також до відповідних безпосередніх околиць у середу та четвер: забороняється вивішувати такі символи, як прапори і георгіївські стрічки, використання уніформи чи елементів уніформи та значки біля та неподалік меморіалів. Також заборонені маршові та військові пісні, а також знаки, які можуть прославляти російсько-українську війну. Це включає, наприклад, символ "Z",- говориться в повідомленні.

Обмеження стосуються лише заходів, що будуть біля радянських меморіалів, вони не поширюються на ветеранів Другої світової війни.

На цю заборону вже є реакція російського посольства у Німеччині. Там називають це рішення "неприйнятним" і "дискримінаційним", зазначаючи, що обмеження суперечать "духу повоєнного історичного примирення народів Росії та Німеччини".

Нагадаймо, що "Коментарі" писали про п’ять найпопулярніших свят серед українців: на якому місці День перемоги. Ставлення українців до Дня перемоги, який раніше відзначалося 9 травня, суттєво змінилося. Зараз це одне із двох найменш популярних свят.

Найменш популярні свята цього року День перемоги та День праці (1 травня) – лише 11% та 4% українців святкують ці дати як улюблені чи важливі.

Tags:

Wiki