Через атаку РФ на Кіровоградщині травмована дитина, пошкоджений обʼєкт інфраструктури – ОВА

Новости / 08.05.2024 04:48

Попередньо – руйнувань зазнали 13 приватних будинків та майже три десятки гаражів. Фото ілюстративне

Внаслідок російської ракетної атаки на Кіровоградщину в Олександрійському районі пошкоджений обʼєкт критичної інфраструктури, травмована 8-річна дитина, повідомив голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

«Попередньо – руйнувань зазнали 13 приватних будинків та майже три десятки гаражів. Всі відповідні служби працюють на місці», – написав він у телеграмі.

Уночі 8 травня по всій території України та Києві була оголошена повітряна тривога, яка тривала понад дві години. Вранці 8 травня по всій Україні знову було оголошено про ракетну небезпеку.

У Міненерго повідомили, що сили РФ атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

Wiki