У Британії назвали нового міністра оброни РФ маріонеткою Путіна

image
Досье / 13.05.2024 18:13

У Міноборони Британії заявили, що Росії потрібен міністр, який зупинить війну

Очільник оборонного відомства Великої Британії Грант Шаппс зазаначив, що Андрій Бєлоусов, якого призначили на місце керівника російського Міністерства оборони Сергія Шойгу — чергова маріонетка Володимира Путіна.

У Британії назвали нового міністра оброни РФ маріонеткою Путіна

Грант Шаппс (фото з відкритих джерел)

"Росії потрібен міністр оборони, який би виправив цю катастрофічну спадщину і поклав край вторгненню, але все, що вони отримають, — це ще одну маріонетку Путіна", – зазначив Шаппс на своїй сторінці у соцмережі Х.

Як він продовжив, Шойгу є свідком втрати більше 355 000 російських військових на війні в Україні, масових страждань мирних мешканців після незаконної російської агресії.

Нагадаймо, що "Коментарі" писали про те, що до чого може призвести низка гучних відставок у Кремлі. Російський диктатор Володимир Путін після своєї інавгурації, як і передбачалося, провів перестановки у владі. Точкові, але досить знакові. Так, пост втратив міністр оборони Сергій Шойгу, якого змінив перший заступник глави уряду РФ Андрій Білоусов. Відомо, що Шойгу отримав посаду голови Ради безпеки РФ, яку раніше займав Микола Патрушев.

Політичний експерт Світлана Кушнір вважає, що у вищих ешелонах влади країни-агресора розпочалася усушка, утруска та хірургія щодо відсікання баласту.

Вона нагадує, що Шойгу на посаді міністра оборони РФ із 6 листопада 2012 року. І впевнена, що про приписки, хабарництво у великих масштабах у МО явно знали давно. Але широкомасштабна війна виплеснула все на поверхню аж надто явно.

На її думку, саме переформатування уряду з новими/старими особами цілком у логіці Путіна: косметично оновити, але не сильно бити.

Для України, вважає вона, призначення головою МО країни-агресора Білоусова є сигналом посилення роботи зовнішнього МЗС. Той просто зобов’язаний, акцентує Світлана Кушнір, робити все можливе і неможливе, щоб припиняти розвиток військової корпорації та співробітництва РФ та інших країн-виробників усіх видів озброєнь.

Tags:

Wiki